עורך דין הוצאה לפועל חיפה
בתחום המשפט, ישנם סניפים והתמחויות רבות הנותנים מענה לצרכים משפטיים ספציפיים. תחום ייחודי כזה הוא היותו של עורך דין הוצאה לפועל. הידע והמומחיות העמוקים של עורך דין הוצלפ בתחום זה הפכו אותו לדמות בעלת שם בקהילה המשפטית. מאמר זה מתעמק במשמעותם של עורכי הדין, תוך שימת דגש על כישוריהם יוצאי הדופן ועל נבכי ביצוע החוק בדייקנות ובמקצועיות.
מהו תפקידו של עורך דין להוצאה לפועל בחיפה:
עורך דין הוצאה לפועל חיפה ממלא תפקיד מרכזי בהבטחת ביצועו התקין של החוק. ההתמקדות העיקרית שלהם היא באכיפת פסקי דין משפטיים, מתן סיוע הן ליחידים והן לארגונים המעורבים בהליך הביצוע. עורך דין לחובות, עם מסירותו הבלתי מעורערת וניסיונו העמוק, שלט בענף המשפטי הייחודי הזה, והפך אותו לדמות מהימנה בקהילה המשפטית.
עורך דין בעל מומחיות בהליכי הוצאה לפועל:
ביצוע פסק דין כרוך במכלול מורכב של הליכים, ובקיאותו של עורך דין להוצאה לפועל בניווט בהם היא מאין כמוה. החל מהשלבים הראשוניים של ניתוח פסק הדין ועד לביצועו המושקד, עורך דין להוצלפ מקפיד על הקפדה על כל היבט בתהליך. תשומת הלב שלו לפרטים וההבנה המקיפה של הדרישות המשפטיות מאפשרות לו לעצב אסטרטגיות יעילות, המבטיחות ביצוע חלק של החלטות משפטיות.
נסיון עורכי דין להוצאה לפועל:
הליכים משפטיים מציבים לרוב אתגרים לא צפויים הדורשים מומחיות של עורך דין ותיק. ניסיונו המגוון של עו"ד הוצל"פ בתחום עריכת הדין להוצאה לפועל מצייד אותו ביכולת לחזות מכשולים אפשריים ולהתגבר עליהם ביעילות. בין אם מדובר בטיפול באינטרסים מנוגדים, בטיפול בתיעוד מורכב או בפתרון סכסוכים, מיומנותו של עורך דין המומחה לדיני הוצאה לפועל מאפשרת לו לנווט בנוף המשפטי הסבוך בקלות.
הגנה על האינטרסים של הלקוחות:
עורך דין להוצאה לפועל פועל כהגנה על האינטרסים של לקוחותיהם בתהליך ההוצאה לפועל. עו"ד הוצל"פ מבין את חשיבות ההגנה על זכויות לקוחותיו ודואג לשמירה על האינטרסים שלהם לאורך כל הליכי ההוצאה לפועל. המחויבות שלו לסנגור לקוח חורגת מעצם ביצוע פסקי דין ו/או שטרות ו/או שטרי חוב, הוא פועל באופן אקטיבי כדי למזער כל סיכונים פוטנציאליים או השלכות שליליות שעלולות להיווצר במהלך התהליך.
טענת "פרעתי"
משמעות טענת "פרעתי"- הינה שהחוב שבגינו נפתח תיק ההוצאה לפועל כבר נפרע ולכן פתיחת התיק אינה מוצדקת וצריך לסגור אותו.
חייב שנפתח נגדו תיק בהוצאה לפעול, וטוען כי שילם את מלוא החוב לזוכה, יש באפשרותו להגיש לרשם ההוצאה לפועל בקשה בטענת "פרעתי".
במקרה שמדובר בתיק שנפתח למימוש פסק דין, ניתן להשתמש בטענת "פרעתי" רק אם פירעון החוב נעשה לאחר מתן פסק הדין. כלומר לא ניתן להעלות באמצעות טענת פרעתי השגות על פסק הדין עצמו.
מתי ניתן לעלות טענה זו?
ניתן להעלות טענת "פרעתי" בכל שלב של הליכי ההוצאה לפועל ובכל מועד
בתיקים שנפתחו עקב פסק דין נגד החייב, לא ניתן להעלות טענות לגבי תשלומים או מעשים שבוצעו לפני מתן פסק הדין. כמו כן חייב שהגיש בקשה בטענת "פרעתי" פטור מלהתייצב לחקירת יכולת כל עוד לא נדחתה בקשתו לטענת "פרעיתי".
במקרים אלה החייב לא ייחשב כמשתמט מתשלום חובותיו, למרות שלא התייצב לחקירת יכולת ולא פרע את החוב. אם נדחתה טענת "פרעתי" שטען החייב, יהא עליו להתייצב לחקירת יכולת או לפרוע את החוב תוך 21 ימים.
איך מגישים בקשה לטענת פרעתי?
יש להגיש בקשה בכתב על גבי טופס התנגדות לביצוע שטר.
את הבקשה חובה להגיש בתוך 21 ימים מיום קבלת מכתב האזהרה.
לבקשה יש לצרף תצהיר מתאם החייב על העובדות שאותן הוא טוען.
יש לצרף לבקשה כל מסמך ו/או ראיה המוכיחה את הטענה בדבר פירעון החוב.
לבקהש יש לצרף צילום של תעודת הזהות.
הבקשה בצירוף הנספחים תוגש בשני עותקים.
לאחר הגשת הבקשה, רשם ההוצאה לפועל יקיים דיון במעמד שני הצדדים.
חשוב לדעת!
הגשת הבקשה בטענת "פרעתי" לא עוצרת את הליכי ההוצאה לפועל, והזוכה יכול לנקוט בהליכי גבייה נגד החייב. כדי למנוע מהזוכה לנקוט בהליכי גבייה עד שתתברר טענת החייב יש להגיש גם בקשה נפרדת לעיכוב הליכים עד להכרעה בבקשה לטענת "פרעתי".
על החייב להוכיח כי פירעון החוב שולם, במקרה ורשם ההוצאה לפועל דחה את הבקשה בטענת "פרעתי" יטיל הרשם על המבקש הוצאות מיוחדות אם מצא כי לא היה יסוד לטענה.
במקרים אלה החייב לא ייחשב כמשתמט מתשלום חובותיו, למרות שלא התייצב לחקירת יכולת ולא פרע את החוב. אם נדחתה טענת "פרעתי" שטען החייב, יהא עליו להתייצב לחקירת יכולת או לפרוע את החוב בתוך 21 ימים.
צרו קשר עוד היום עם עורך דין בחיפה ובתל אביב ודים לירן קולצי'נסקי ונשמח לספק לכם שירות מקצועי ומקיף.
לייעוץ ללא התחייבות, צרו קשר בטלפון 052-6662828, או בדוא"ל: [email protected]
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ משפטי.
השירותים ניתנים בעברית, רוסית, אנגלית וספרדית.