top image
תמונה של הליך פירוק חברה

תביעת חוב נגד חברה שנכנסה להליך פירוק

תביעת חוב היא אחד מהכלים המשפטיים המשמעותיים ביותר להבטחת החזרת חובות מצד חייבים. מדובר בהליך משפטי המאפשר לנושים לגבות כספים שחייבים להם. בישראל, תביעות חוב נוגעות הן לחובות עסקיים והן לחובות אישיים, והן עשויות לנבוע ממגוון סיבות, כגון הלוואות שלא שולמו, עסקאות מסחריות שלא הושלמו, או שטרות ללא כיסוי או פסק דין וכדומה.

הגשת תביעת חוב בפירוק

תביעת חוב ב-הליך פירוק חברה היא תהליך שבו נושים יכולים להגיש תביעות לקבלת חובות שמגיעים להם מחברה שנמצאת בהליך פירוק. הנה כמה נקודות עיקריות שחשוב לדעת על תהליך זה:

  1. הליך הפירוק: כאשר חברה נקלעת לקשיים כלכליים ולא יכולה לשלם את חובותיה, היא עשויה להיכנס ל-הליך פירוק חברה. הליך זה מתנהל בדרך כלל בבית המשפט.
  2. הגשת תביעת חוב: לאור חוק חדלות פירעון קובע כי המועד האחרון להגשת תביעת חוב הינו בתוך 6 חודשים ממועד פרסום צו פירוק. חשוב לציין כי ניתן יהיה להגיש תביעת חוב גם לאחר 6 חודשים וזאת במקרה ידעתם על צו הפירוק והחייב או החייבת לא שלחו לכם הודעה כי הם ב- הליך פירוק חברה, יש להגיש בקשה מפורטת להארכת מועד לגשת תביעת חוב אשר תהיה מאומתת על ידי עורך דין לתביעת חוב.
  3. החלטת המנהל המיוחד: לאחר קבלת תביעות החוב, המנהל המיוחד (הנאמן) יבחן כל תביעה ויחליט האם לאשרה. במקרה של מחלוקות, הנושים עשויים להידרש להיכנס להליך ערעור על תביעת החוב בבית המשפט.
  4. סדרי עדיפויות: במקרה של פירוק, יש סדרי עדיפויות לגבי תשלום חובות. נושים מסוימים (כגון עובדים או נושים מובטחים) ייהנו מעדיפות על פני אחרים , כלומר יחלקו את הכספים קודם לנושים המובטחים ולאחר מכן ממה שנותר בקופה בהליך חדל"פ יחולק בחלקים ( לאור אותו חלק יחסי) בין הנושים.
  5. קבלת תשלומים: לאחר קביעת תביעות החוב, תהליך חלוקת הנכסים יתבצע בהתאם לסדרי העדיפויות ולכמות הנכסים הזמינים.

3 שלבים עיקריים בהגשת התביעה

כדי להגיש תביעת חוב, יש לבצע מספר שלבים עיקריים, כל אחד מהם דורש הקפדה על נהלים משפטיים ספציפיים. נסקור את השלבים המרכזיים בהגשת תביעת חוב:

1.תשלום אגרה

נכון לשנת 2024 על מנת להגיש תביעת חוב יש לשלם אגרה בסך של 33 ₪ .( בכל תחילת שנה עלות האגרות משתנה ).

2.איסוף מסמכים והוכחות
השלב הראשון בהגשת תביעת חוב הוא איסוף כל המסמכים הרלוונטיים הקשורים לחוב. מסמכים אלה כוללים הסכמים, חוזים, שטרות, מסמכי בנק או כל הוכחה אחרת המראה שהחוב אכן קיים. ככל שהמסמכים יהיו ברורים ומפורטים יותר, כך יגברו סיכויי ההצלחה של תביעת החוב.

3.מילוי טפסים

ישנו טופס ייעודי אשר יש למלא ואז להגיש באופן מקוון.

בנוסף, מסמכים שיכולים לבסס את החוב הנתבע ואת זמן פירעונו, כגון:  

  • שיק שחזר, הסכם מכירה, הסכם הלוואה, כתב התחייבות,  מסמכי גירושין (ככל ומדובר בתביעת חוב מזונות), מסמכי תיק בהוצאה לפועל.
  • פסק דין וכתבי טענות מהותיים המצויים בתיק בית המשפט נשוא החוב : כתב טענות נגדי, כתב הגנה, כתב תביעה על נספחיו, כתב תשובה, רשות להגן, התנגדות.
  • אסמכתאות המפרטות את הבטוחות (כגון: תיק המתנהל בהוצאה לפועל),  פרטים בדבר מימוש הבטוחות לרבות דף פירוט תנועות בתיק ההוצאה לפועל, כתבי ערבות ופירוט דבר הערבים.
  • העתק מהודעה על זכות הקיזוז שהוגשה.
  • כל מסמך אחר שביכולתו לתרום לביסוס טענת החוב.
  • פרטי הנושה ומספר חשבון בנק לתשלום, בצירוף העתק שיק של הנושה / אישור בנק ניהול חשבון.
  • תצהיר התומך בעובדות המבססות את טענת החוב– חתום ומאומת ע"י עורך דין לתביעת חוב, התצהיר יפרט את נסיבות היווצרות החוב, סכומים, מועדים וכדומה.
  • יפוי כח במידה ומיוצגים על ידי עורך דין לתביעות חוב.

מתי כדאי לפנות לעורך דין לצורך תביעת חוב?

תביעת חוב היא הליך משפטי שיכול להיות מורכב, במיוחד כאשר החוב שנוי במחלוקת או כאשר החייב מסרב לשלם. במקרים כאלה, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה בתחום תביעות חוב, שילווה אתכם לאורך כל התהליך המשפטי. עורך דין תביעת חוב יכול לסייע באיסוף הראיות, בניסוח מכתבי דרישה, מילוי מסמכים כנדרש וכן הגשת תביעה משפטית בצורה היעילה ביותר.

עוד שירותים:

עורך דין מקרקעין בחיפה  כל המידע >>

עורך דין פירוק חברות כל המידע >> 

תפקידו של עורך דין בהגשת תביעת חוב

  1. ייעוץ משפטי:

עורך הדין מייעץ ללקוח על הזכויות המשפטיות שלו ועל האפשרויות העומדות בפניו לגבי החוב. הוא מסביר ללקוח מהי הדרך המשפטית הנכונה לפעול ומהם הסיכונים הפוטנציאליים.

  1. בדיקת החוב:

עורך הדין בודק את החוב, כולל מסמכים, חוזים ותנאים שנקבעו מראש, כדי לוודא שהחוב אמיתי וניתן לתבוע אותו משפטית

  1. הכנת תביעה:

עורך הדין אחראי על הכנת המסמכים המשפטיים הנדרשים לצורך הגשת תביעת החוב לבית המשפט. התביעה צריכה לכלול את כל הפרטים הנדרשים כדי להוכיח את קיומו של החוב ואת הפרת           החוזה או ההתחייבות שהובילה לחוב.

  1. ניהול התביעה:

עורך הדין מגיש את תביעת החוב  לבית המשפט (ובמידה ויש צורך) מנהל את ההליך המשפטי בשם הלקוח,  כולל הופעות בבית המשפט, הצגת הראיות וניהול הדיונים עם הצד השני.

ייצוג במשא ומתן:

לעיתים, עורך הדין לתביעות חוב עשוי לנהל משא ומתן עם החייב כדי להגיע להסדר לפני פנייה לבית המשפט או במהלך ההליך המשפטי, במטרה לחסוך זמן ומשאבים ללקוח. לחילופין, מו"מ מול הנאמן במקרה שהנאמן מייצג את החייב בתיק שמתנהל בבית המשפט בין הנושה לחייב בלבד (נכנס בנעלי החייב).

תפקיד עורך הדין המומחה בהגשת תביעת חוב בהגשת תביעת חוב הוא קריטי להבטחת מיצוי הזכויות של הלקוח בצורה היעילה ביותר.

לסיכום

תביעת חוב נגד חברה בהליך פירוק דורשת ידע משפטי והבנה של סדרי העדיפויות והנהלים הנדרשים. פנייה לעורך דין מומחה לתביעות חוב יכולה להבטיח את מיצוי הזכויות של הנושה בצורה הטובה ביותר ולסייע בתהליך המורכב של פירוק החברה.

למשרדנו נסיון רב בהגשת תביעות חוב, לדוגמא בתיקים תקשורתיים של חברות  פרסונל יזמות מ.ל בע"מ, טי סי איי הכרמל בע"מ , טי סיי איי מצדה בע"מ, טי סי איי בניין שלם בע"מ , טי סי איי חרמון בע"מ, פרסונל אינווסט בע"מ, אייתנים יזמות מ.ל. בע"מ, טי סי איי הר ברקן 148 בע"מ, להגשת תביעת חוב פרסונל.

מחפשים עורך דין המתמחה בתביעות חוב ,  פנו למשרד עורכי דין לירן קולצ'ינסקי, משרדנו בעל ניסיון רב בהגשת תביעת חוב וייצוג בהליכי בית משפט השונים.

לייעוץ ללא התחייבות, צרו קשר בטלפון 052-6662828, או בדוא"ל: [email protected]

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ משפטי.

השירותים ניתנים בעברית, רוסית, אנגלית וספרדית.

 

המידע מעניין? שתפו עם חברים

תמיד כאן בשבילכם

צרו איתנו קשר

לייעוץ ומידע מלאו פרטים ונחזור אליכם
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.